ФОРУМЪТ НА МОНТАНА
Септември 06, 2010, 08:38:15 *
   Начало   Помощ Календар  
Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Книги  (Прочетена 5948 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
depechemode
ВИП
Старши

Рейтинг: +23/-1
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Турну Мъгуреле
Публикации: 322

« -: Декември 23, 2007, 12:22:07 »

Надявам се, тук да обменим мнения, за необятния свят на книгите.
Активен

Hasta la victoria siempre.Viva el commаndante.El pueblo unido jam?s ser? vencido
nikiobicata
Администратор
Старши

Jazz

Рейтинг: +246/-0
Неактивен Неактивен

Местонахождение: ???????
Публикации: 536

« Отговор #1 -: Декември 23, 2007, 12:32:24 »

Защо винаги праеиш така  what пускаш темата, а не даваш своето мнение ... напиши за последната книга която си чел и каква е била "поуката" както казваха по времето на баба ти Пенка в 8 училище  ;D
Активен
depechemode
ВИП
Старши

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Декември 23, 2007, 01:32:12 »

Последната книга, която четох се казва ,,Разкази под екстази''.Готино градско четиво, а относно поуката, не се наемам да твърдя, че съм я открил.Все пак става дума за съвременна литература, при това френска, а не за повест от Ангел Каралийчев.Но тъй като претендирам, че съм схванал ,,замисъла'' на автора, става дума за градския абсурд и за това как човек губи самоличността си, изправен пред пекалено голям избор.Между другото авторът на това четиво е Фредерик Багбеде.
Активен

Hasta la victoria siempre.Viva el commаndante.El pueblo unido jam?s ser? vencido
marvin
Гост
« Отговор #3 -: Декември 23, 2007, 04:10:26 »

Ако има желаещи , мога да качвам доста книги тук в електронен вариант
Активен
advokata
Новак
*

Рейтинг: +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 25

« Отговор #4 -: Декември 23, 2007, 04:16:24 »

Ако има желаещи , мога да качвам доста книги тук в електронен вариант

Мислиш ли че ще можеш да намираш немски книги? ;D
Активен

Voulez-vous coucher avec moi? Cheesy
marvin
Гост
« Отговор #5 -: Декември 23, 2007, 04:33:05 »

Ако изпееш доичланд увер алесс ще ти намера  sfu
Активен
advokata
Новак
*

Рейтинг: +1/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 25

« Отговор #6 -: Декември 23, 2007, 06:23:43 »

Човек... песента я знам цялата наизуст...
Даже имам и песента...
Активен

Voulez-vous coucher avec moi? Cheesy
nikiobicata
Администратор
Старши

Jazz

Рейтинг: +246/-0
Неактивен Неактивен

Местонахождение: ???????
Публикации: 536

« Отговор #7 -: Декември 23, 2007, 06:33:51 »

Придържайте се към темата !

Последната книга която прочето беше "Камера помътняла " на Филип Дик .

Страхотна книга !!!

От Филип Дик познавах май само за андроидите и електроовцете, от които останах с много добри впечатления, т.е. имаше вече подготвена благодатна почва за Камерата. Рекламата (на корицата и не само) обещаваше много - нови наркотици със загадъчни свойства, агенти под прикритие, борба с пипалата на наркомафията и едва ли не вездесъщ хепиенд, което за пореден път доказва, че често резюметата за тези реклами се пишат по преразказано от хора, които си нямат и понятие за какво става дума.
Оказа се значи, че книгата е доста по-сериозна от подсказаното на корицата. С напредване на сюжета схващаш, че ченгета и престъпници са външни, несъществени неща. Същественото е човек да остава човек и с тялото, и с разсъдъка си.

Единствено съм съгласен с критиката, че авторът е "зловещо детайлен в описанията на наркоманите, безделниците и живите мъртъвци" (които думички за мен са почти синоними). Как няма да е детайлен, като и той го е преживял всичко това? И много добре тактически е направил, че посвещението и краткото списъче с имена на приятели е поместил в края на романа, та да се уплашиш от истината, чак когато си прочел всичко, а не да стигнеш до първата страница и да се откажеш.

Ето самото резюме вие си преценете сами :

Ченгетата и престъпниците винаги са били взаимозависими, но нито един друг роман не изследва тази извратена симбиоза толкова въздействащо, както "Камера помътняла". Боб Арктър е дилър на смъртоносен наркотик, наречен Субстанцията. С. Фред е полицейски агент под прикритие със задача да следи и евентуално да разкрие дилъра. И тъй като Субстанцията С, която Боб взима в гигантски дози, постепенно разделя мозъка на две независими, конкурентни части, Фред не осъзнава че...
Саркастичен, зловещо детайлен в описанията на наркоманите, безделниците и живите мъртъвци, тестът за идентичност, който предлага Филип Дик (и на героите, и на читателите си), е вероятно най-разстройващият роман за наркотици, писан някога.
« Последна редакция: Декември 23, 2007, 06:36:16 от nikiobicata » Активен
marvin
Гост
« Отговор #8 -: Декември 23, 2007, 07:08:14 »

Ами добре по - темата : последната която прочетох беше "Импулсни захранвания " втора част , но точно тая не мисля да я коментирам . Виж с удоволствие , бих разговарял за Тери Пратчет и невероятните му истории от света на диска  Smiley . Последно от него препрочетох "Подвижни образи" - тук на прицел е киното, холивудските взимоотношение и всичко това което виждаме като лъскав резултат от индустрията "кино" (някои го наричат доста гръмко "изкуство) .
Активен
depechemode
ВИП
Старши

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Декември 23, 2007, 07:25:12 »

Особено ценни за мен са и разказите на Людмил Станев, като този например:

ПРИКАЗКА

Всички знаем приказката за Снежанка и седемте джуджета. Но аз имам дълбоки подозрения, че диалогът между джуджетата е протекъл по съвсем друг начин. Може би защото нищо не изглежда така, както ние си го представяме. А ето какво си представих аз.
Отрупана със сняг гора, схлупена къщурка с побелели от студ прозорчета и малка пътечка, която се вие през планината. На това място се появяват джуджетата и между тях се случва следният екзистенциален разговор:
Първо джудже. Имам чувството, че някой е влизал в къщичката ни.
Второ джудже. Ама това нашата къщичка ли е?
Трето джудже. Да, не виждаш ли.
Второ джудже. Тя защо е толкова малка?
Четвърто джудже. Вероятно сме далече от нея.
Пето джудже. Не е затова, бе. Ние сме джуджета.
Второ джудже. Ама и аз ли съм джудже?
Шесто джудже. Разбира се.
Второ джудже. Защо не сте ми казали досега!
Седмо джудже. Не искахме да те тревожим.
Второ джудже. Благодаря ви, приятели. Вие сте истински джуджета.
Първо джудже. Колкото и да ни благодариш, ние все си оставаме джуджета.
Седмо джудже. Това не е толкова лошо. Така заплатите ни ще изглеждат по-големи.
Първо джудже. Глупости! Ние не получаваме заплати.
Второ джудже. Е, тогава защо сме джуджета?

И аз досега това се питам.
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Твойте Права
Не можеш да публикуваш нова тема.
Не можеш да публикуваш нов отговор.
Не можеш да прикачиш файл.
Не можеш да променяш своята публикация.

BBCode Enabled
Усмивки Enabled
[img] Enabled
HTML Enabled