Baccara
Главен Модератор
Фен

Рейтинг: +506/-9
Неактивен
Публикации: 1644
|
 |
« Отговор #40 -: Февруари 28, 2009, 12:03:08 » |
|
Случайно да знаете къде мога да намеря книги за (квантова) физика. Трудна наука , но пък найстина интерестна. Всичко , което намирам все трябва да се купи...  Потърси в www.helikon.bg Аз от там си поръчвам книгите и за сега успешно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
advokata
Новак
Рейтинг: +1/-0
Неактивен
Публикации: 25
|
 |
« Отговор #41 -: Февруари 28, 2009, 03:10:26 » |
|
Намерих една втора от това , което ми трябва. Сега само липсва науката с квантите. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Voulez-vous coucher avec moi? 
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #42 -: Февруари 28, 2009, 07:06:03 » |
|
Намерих една втора от това , което ми трябва. Сега само липсва науката с квантите.  Опитай и с другите online книжарници. Ако си английският не ти е пречка може да се пробваш и в ebay.com Успех в търсенето 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: Април 26, 2009, 02:50:28 » |
|
Тропическо животноавтор: Педро Хуан Гутиерес издателство Жанет-45  „Тропическо животно” е третата книга на Педро Хуан Гутиерес, която излиза на български език, след „Мръсна хаванска трилогия” (2006, превод Еми Барух и Елианна Лилова) и „Кралят на Хавана” (2007, превод Еми Барух). Трите книги са част от цикъла "Сентро Хавана”, в който влизат още „Месо от куче” и „Ненаситният човек-паяк”. Кубинският поет и писател Педро Хуан Гутиерес изпробва перото си в нова, тропическа версия на стария роман за човека-пенис. Получил на младини прозвището „мъжът със златния член“, на 50 години той все още не се отказва от него. Само в първите няколко страници той прави телефонен секс с шведката Агнета, която прелъстява с голи снимки; изнася поучителна лекция за политическата полза от секса с чернокожи жени; разсеяно гъделичка „малоумната“ съседка от долния етаж в асансьора („тя говори много малко, но пъшка добре“) и сънува как възбужда мъжка маймуна. На сцената се появява и Глория, 29-годишна мулатка от Хавана, която или моли татенцето да я набие, или да й направи дете докато му купува ром и екскурзии по плажа със спечеленото от платежоспособните клиенти. Педро Хуан е сигурен, че тя ще бъде героинята на втория му роман и може би бъдещата му съпруга. Но когато шведката му предлага измислена академична стипендия ведно със собствената си топла компания, Глория, като една истинска професионалистка, разбира ситуацията. Така Педро Хуан пренася веселите си креватни лудории на международно ниво, ръсейки установени с труд истини, като например за разликите в миризмата на междукрачието на различните раси; за еротичната необходимост от потта и космите под мишниците или защо жените предпочитат мъже, които ги бият, а интелектуалците не струват в леглото. Но го очаква разочарование – въпреки големите си скандинавски гърди, шведката не участва с желание в креватните игри, храни се редовно (предимно с хляб и сьомга), пие чай вместо ром и дори иска топло мляко след цяла нощ обикаляне по клубовете. Тя от своя страна се погнусява, когато Педро Хуан й описва чифтосването с домашни животни и лесбийки (които обичат содомията). Удивен, че тъпата студена шведка просто не го разбира, той я зарязва за да се сгуши в топлите прегръдки на Глория, която спокойно оправя цяла стая моряци, връщайки се с достатъчно пари за цял месец. Дали е време Педро Хуан да се спре? Може би, скъпи мои, може би. Това е един бурен опит да извърви пътя, който много, много мъже вече са минали. Kirkus Reviews
„Гротескно-неудържим. . . На Гутиерес изглежда му е съдено да се превърне в култов писател.“ Times Literary Supplement
Книгата е носител на испанската награда за най-добър роман „Алфонсо Гарсия–Рамос”Не съм впечатлен от книгата. И ако трябва да съм честен изчетох я на мъка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #44 -: Май 30, 2009, 11:07:52 » |
|
ОтровителкатаАвтор: Пол Дохърти Издател: Еднорог Раздел: * Исторически романи * Световна проза * Преводна художествена литература * Художествена литература Над Англия е надвиснала опасност от гражданска война. След смъртта на стария крал, неговият наследник Едуард Втори загърбва държавните дела и се интересува единствено от фаворита си Гавестън. Великите лордове се съюзяват против фаворита и го обвиняват в държавна измяна. Никой не може да прецени как реагира на всичко това младата кралица Изабела, дъщеря на Филип Френски. Изабела има само една довереница - Матилда от Уестминстър, племенница на преследван тамплиер. Крал Филип изпраща свои високопоставени представители в Лондон, привидно загрижен за положението на своята дъщеря. Но появата на френските пратеници сякаш отприщва насилието. Един след друг умират дворцови служители, натоварени с тайни мисии, а на местопрестъпленията се мярка загадъчна сянка. Преди смъртта си жертвите са посещавани от жена в одежди на монахиня. Говори се, че “Отровителката” е най-страшната заплаха за английската корона – и по следите на тази тайнствена фигура е изпратена Матилда от Уестминстър. Тя трябва да помогне на господарката си, да разкрие кой застрашава престола на Едуард, кой е убиецът, който дебне сред паяжината от интриги и престъпления. Матилда подозира, че най-страшният удар предстои – а умът и смелостта са единствените й оръжия срещу Отровителката... На мен ми допадна! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #45 -: Август 11, 2009, 11:03:03 » |
|
Мастиленият лабиринтАвтор: Людмила Филипова Издател: Сиела След тази книга няма да сте същите. Нито България, нито светът, заради въпросите, които ще повдигне, скандалите, които ще предизвика и илюзиите, които завинаги ще развенчае. За да се намерят хората отново в измислената ни действителност. Препускайки по страниците на романа, представите ви за реалността ще се преобърнат, докато откриете дъното на Лабиринта. Ще потънете в ребус от тайнствен средновековен ръкопис, Последния пратеник, кражбата на безценен амулет от бункера на Хитлер, двулика златна плоча в Бирма, забравени фрески в Римските катакомби, изоставен швейцарски замък със съкровища, Библиотеката на най-дългия път, праисторически светилища, Меандъра, осмоъгълната звезда и най-дълбоката пещера на Балканите, за да намерите отговора в първата и най-развита цивилизация, която светът все още търси, без да назовава. И тайната как е изчезнала тя в пепелищата, докато чудотворецът Орфей не възражда знанието й. Ще разберете защо Църквата упорито унищожава дирите на Христовите предшественици, неговия близнак и кода на Слънчевия шифър. Сравнително добра книга. Много не съм в час с историята на траките и Орфей и може би за това ми бе малко трудно да я чета. Общо взето книгата може да се чете 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #46 -: Декември 19, 2009, 04:10:16 » |
|
Голямата игра
Автор: Клод Кюни Издател: Унискорп Талантлив играч, легендарен покорител на женските сърца, хазартен тип, които печели много, но и проиграва всичко, бохем и брилянтен математик - Джон Лоу се превръща в най-бляскавата фигура на своето време. Великолепният историчски роман на Клод Кюни разказва за завладяващата история на история на гения, заложил в голямата игра живота си и цяла една страна заради спиращи дъха хрумвания. Принуден от обстоятелствата, Джон Лоу създава книжните пари и изиграва съществена роля в банковото дело на XVII в. Дори Филип Орлеански се възползва от финансовите му схеми, за да напълни държавната хазна, но... скоро много хора са разорени. Един гениален жонгльор между парите и любовта. Страстен исторически роман. Бях леко скептичен към романа, но явно съ грешал. Книгата е наистина много добра. И дори поучителна!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Baccara
Главен Модератор
Фен

Неактивен
|
 |
« Отговор #47 -: Януари 05, 2010, 12:48:53 » |
|
Малко след залезаСтивън Кинг Вероятно като пламенни почитатели на Стивън Кинг вече сте прочели всички (или почти всички) негови романи и знаете, че си струва труда. След като прелистите последната страница на „Малко след залеза", ще знаете още нещо - че Кинг си остава и некоронованият крал на разказа. С всяка следваща дума, с всеки следващ ред започваме да се чувстваме като мушици, впримчени в паяжината на повествованието, което обаче ни доставя безмерно удоволствие. За Кинг границата между живота и смъртта много често е мъглява, а онова, което поддържа целостта на крехката действителност, всеки момент може да рухне. Оттук и умението му да ни държи в напрежение и да не ни оставя да заспим, докато не прочетем и последната дума. Сама по себе си всяка история е шедьовър, поразяващ не само със сюжета, но и с усещането за съпричастност към героите - обикновени хора, попаднали в необикновени ситуации. Миговете след залеза или след настъпването на здрача (ако повече ви харесва) са магически - тогава всичко добива други измерения, тогава въображението протяга пръсти към сенките, размиващи се в мрака, и рисува невъобразими сцени. Тогава пристъпвате в света на Стивън Кинг - вълшебен, неповторим и привличащ като магнит. Фен съм на Кинг и чета книгите му вече близо 18 години. Но за мен това е един слаб сборник с разкази. Само 1-2 ми допаднаха, останалите са слаби според мен.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|